“God is terug” thema achtste editie van Nacht van de Theologie

Is er sprake van terugkeer van geloof?

in Christelijk Nieuws

Met het thema ‘God is terug’ staat de Nacht van de Theologie op 27 oktober stil bij de hernieuwde aandacht voor geloof in Nederland. Is er sprake van terugkeer van geloof, en welke vormen neemt deze aan?

De Nacht van de Theologie vindt dit jaar plaats in het gebouw van de Evangelische Omroep in Hilversum. Het begint met een symposium, gevolgd door een diner waarna het feestelijke avondprogramma begint. Tijdens het programma worden traditiegetrouw de Theoloog des Vaderlands en het beste theologische boek van het jaar bekend gemaakt. Nieuw dit jaar is een competitie tussen studenten theologie om de titel Jonge Theoloog des Vaderlands.  

Boeken

De boekenshortlist is te vinden op de website van de Nacht van de Theologie. De namen van de studenten die meedingen naar de titel zullen rond 1 oktober bekend worden gemaakt. De nieuwe Theoloog des Vaderlands wordt dit jaar intern aangewezen door de deelnemende organisaties. 

Op de site kunnen vanaf nu kaarten besteld worden voor het programma. Ook is het mogelijk om verschillende onderdelen van de dag te bezoeken. 

Thema-uitzending

Thema-uitzending
De Nacht van de Theologie 2018 wordt gepresenteerd door Marleen Stelling (Het Vermoeden, Nachtzoen)van de EOen KRO-NCRV presentator Wilfred Kemp (Kruispunt). Op Radio 5 wordt vanaf 18.00 verslag gedaan van de Nacht, eerst tijdens het programma Zin in Weekend (KRO-NCRV)Het aansluitende EO Live zendt een speciale thema-uitzending uit, waarin live de bekendmaking van alle prijswinnaars te horen zal zijn. 

Meer informatie de website.

Beeld: Unsplash

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons