Evangelisch blad Uitdaging stopt definitief

‘Ik vraag de Heer iedere dag om oplossingen’

in Christelijk Nieuws

De evangelische krant Uitdaging gaat definitief stoppen. Dat schrijft uitgever Leo Habets in een persoonlijk bericht op de website.

Habets lijdt aan een ernstige vorm van darmkanker, waar hij vorige week nog voor geopereerd werd.  “De artsen hebben mij gezegd dat er geen hoop meer is op genezing. Mijn tijd op deze planeet loopt dus ten einde.”

Door zijn ziekte en omdat Uitdaging nu zo plotseling is gestopt is Habets in problemen gekomen, schrijft hij. “We werkten al met een zeer beperkt budget en door het abrupt instorten van de inkomsten is het haast onmogelijk geworden om nog openstaande rekeningen te betalen. Ik vraag de Heer iedere dag om oplossingen, zodat wij het traject Uitdaging op een waardige manier kunnen afsluiten.”

Toekomst

De uitgever schrijft in het bericht dat hij Uitdaging het liefst geheel zou willen verkopen. Daarnaast noemt hij de mogelijkheid om de naam en het adressenbestand los van elkaar te verkopen. Ook de website gaat in de verkoop. Daarop worden voorlopig nog wel nieuwe berichten geplaatst.

Uitdaging werd al in de jaren 70 opgericht, maar Leo Habets vormde het samen met journalist Johan Bos om tot een maandkrant.

Beeld: Facebook Uitdaging

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons