Eindelijk in gesprek over Joodse familiegeschiedenis?

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 39)

De 'Tandenborstelbrigade' uit de jaren 80 blikte terug op de strijd tegen bijstandsfraude. Vader en dochter gingen de confrontatie met hun Joodse familieverleden aan. En mensen achter hoopvolle verhalen zochten elkaar op. Na het weekend is Visie je graag van dienst met terugkijk- en luistertips. 

Andere Tijden

Privacy is een hot issue in deze tijd, maar dat was het ook in de jaren 80. In Andere Tijden (NTR/VPRO) vertellen sociaal rechercheurs van de 'Tandenborstelbrigade' hoe ze zelfs in de badkamer bewijzen van clandestien samenwonen vonden. Ook bijstandsvrouwen van toen doen hun verhaal. 

Henks Hoopvolle Honderd

Iedere zondagavond verzamelt presentator Henk van Steeg hoopvolle verhalen in Thank God It's Sunday (EO), een programma met muziek en goede gesprekken op NPO Radio 2. In een speciale aflevering komen de mensen achter deze verhalen bij elkaar. 

Het zwijgen van de familie Hond

De internationaal bekende pianiste Iris Hond (31) maakt met haar vader Steven (64) een emotionele reis naar Auschwitz. Ze gaan de confrontatie met elkaar en het verleden aan. In Kruispunt (KRO-NCRV) zien we of het zwijgen over de familiegeschiedenis doorbroken wordt. 

Beeld: KRO-NCRV 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons