'De kruisvaarder en de sultan': 5e Kruistocht eindigt in geweld

Vrijdag, 21.10 uur, NPO 2

in Mediatips

Kefah Allush brengt de geschiedenis van de Vijfde Kruistocht tot leven in zijn reeks De kruisvaarder en de sultan (EO). De expeditie van de Friese kruisridder Hayo loopt vanavond uit op een gewelddadige confrontatie met het leger van de sultan.  

In de laatste aflevering van de documentaireserie De kruisvaarder en de sultan reizen we achthonderd jaar terug in de tijd. Zijn historische zoektocht brengt Kefah Allush uiteindelijk in de Egyptische havenstad Damiate. Hier zijn we getuige van sluitstuk van de Vijfde Kruistocht.

Oog in oog met de vijand

De duizenden strijdlustige Friezen komen eindelijk oog in oog te staan met het getrainde leger van de Arabische sultan Al Kamil. De Friese kruisridder Hayo speelt aanvankelijk nog een hoofdrol in de bloedige strijd. Maar kent deze Vijfde Kruistocht uiteindelijk wel een echte winnaar?

De kruisvaarder en de sultan

Vrijdag, 21.10 uur, NPO 2 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons