ChristenUnie wil nieuw omroepbestel

'Er is een democratisch en pluriform omroepbestel nodig'

in Christelijk Nieuws

De ChristenUnie wil een nieuw omroepstelsel waarin de NPO minder invloed heeft en er meer ruimte is voor de omroepverenigingen.

“Wat de ChristenUnie betreft ligt in Hilversum niet langer alle macht bij een paar mensen van de NPO zonder achterban. Wij zien een publiek bestel voor ons waarin sterk verankerde ledenomroepen niet alleen vóór iedereen, maar ook ván iedereen zijn. Denk aan omroepen met een duidelijke afgebakende, grote achterban als Omroep Max of de EO, of ideologisch duidelijk herkenbare omroepen als WNL,” zegt fractievoorzitter Segers.

Samenwerken

“Daar is een democratisch en pluriform, veelkleurig omroepbestel voor nodig, waarvan externe pluriformiteit en kwalitatieve nieuwsvoorziening en opinievorming de belangrijkste pijlers zijn.” Volgens de partij kunnen omroepen steun zoeken bij andere organisaties om samen programma’s te bekostigen. “Denk aan de AVRO die een samenwerking aangaat met het Concertgebouw.” In 2020 moeten er plannen klaarliggen voor een nieuw omroepbestel.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons