Voormalig serveerster vergoedt diefstal na 20 jaar

Eigenaresse van restaurant weet niet wat haar overkomt

in Christelijk Nieuws

Een vrouw die in de jaren negentig bij een Mexicaans restaurant werkte en betalingen van klanten in eigen zak stak, zorgde vorige week voor een grote verrassing. Ze stuurde de eigenaresse een excuusbrief en vergoedde de diefstal.

In een reportage van de Amerikaanse nieuwszender News4Tucson vertelt Carlotta Flores, de eigenaresse van het restaurant, haar verhaal. Het begon met een telefoontje van haar zoon: iemand had een brief gestuurd, die ze echt moest zien. Het had te maken met diefstal die jaren geleden gepleegd was.

Aangezet tot diefstal

In de envelop zat een excuusbrief van een anonieme oud-medewerkster én duizend dollar aan contant geld. De afzender schreef in de jaren negentig kort als serveerster bij het restaurant gewerkt te hebben. Een collega had haar aangemoedigd bestelde drankjes niet op de kassa aan te slaan en het geld in eigen zak te steken.

20 jaar spijt

“Om een stomme reden deed ik dat,” schreef ze. “Ik ben in een kerk opgegroeid en wist beter. Voor die tijd heb ik geen cent gestolen, en daarna ook niet. Gelukkig was ik een vreselijke serveerster en ontsloeg u mij voordat ik een paar honderd dollar kon stelen. Het is twintig jaar geleden, maar nog steeds heb ik erg veel spijt. Het spijt mij heel erg dat ik van u gestolen heb. Accepteer alstublieft mijn verontschuldigingen, en het geld als terugbetaling met twintig jaar rente. Moge God u en uw familie voor altijd zegenen.”

Onder de indruk

Voor de eigenaresse van het restaurant kwam de brief op een uitgelezen moment. Haar portemonnee was kort daarvoor gestolen. De brief had een grote impact op haar, haar familie en medewerkers van het restaurant. Carlotta: “Sommige managers die de brief gelezen hebben, stonden met tranen in hun ogen. Ze maken lange dagen en weten dat de winstmarges klein zijn.”  Ze heeft geen idee wie de afzender van de brief is, maar hoopt dat de afzender weet welke indruk de brief op haar, haar familie en het bedrijf gemaakt heeft.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons