'Typisch Katwijk': nazomeren met de ‘Kattukkers’

Maandag t/m donderdag, 19.20 uur, NPO 2

in Mediatips

Katwijk aan Zee, het bekende vissersdorp aan de Zuid-Hollandse kust, vormt het eerste, zomerse decor van de nieuwe Typisch-reeks in het najaar. Ooit voer hier de grootste vissersvloot van ons land. En ook al is Katwijk allang niet meer het vissersdorp van weleer, toch blijven veel dingen zoals ze al zo lang zijn.

In de 12-delige serie Typisch Katwijk volgt de camera een aantal markante Katwijkers. Zoals de 93-jarige Huig, die met een echte Hollandse maaltijd langsgaat bij zijn buurvrouw, die het moeilijk heeft na het overlijden van haar man. 
Garnalenvisser Cees wacht ongeduldig op de start van het garnalenseizoen. Het is voor hem dé manier om te ontsnappen aan de huishoudelijke taken van zus Katrien, met wie hij al jaren samenwoont.
Volkszanger Jeroen van Katwijk probeert met de hulp van zijn vader én manager André, eindelijk door te breken met een heuse hit. En de propere dames van ’t oudste wijkje van Katwijk, de Rooije buurt, voeren een dagelijks gevecht om hun witte wasgoed te beschermen tegen de meeuwen.

De hoofdrolspelers van de Typisch-series zijn ook online te volgen op Facebook (@TypischOnline2018) en Instagram (typischonline).

Typisch-reeks

Na de succesvolle start van Typisch in de eerste vijf maanden van dit jaar, geven EO en BNNVARA ook nu weer afwisselend invulling aan deze docu-serie. Later dit najaar gaat de EO naar de Bloemenbuurt in Amersfoort en het Arnhemse Klarendal.

Typisch Katwijk

Vanaf 3 september, maandag t/m donderdag, 19.20 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons