'Theoloog zonder grenzen' Chung in 'Sign of the Times'

Maandag, 22.55 uur, NPO 2

in Mediatips

"Zoals er artsen zonder grenzen zijn, ben ik een theoloog zonder grenzen," zegt Chung Hyun Kyung, hoogleraar oecumenische theologie aan Union Theological Seminary in New York. Ze is een van de spraakmakende vrouwen die we ontmoeten in Sign of the Times (EO).

Chung houdt zich bezig met vragen over de toekomst van religie. Zal religie er anders uit gaan zien in de 21e eeuw? Hoe gaan we om met religieuze diversiteit? Naast Chung komt hierover de Keniaanse Agnes Abuom aan het woord. Ze is moderator van de Wereldraad van Kerken en laat zich inspireren door de Pilgrimage of Justice & Peace. Daar ontmoeten mensen elkaar over grenzen van religies heen. Ze houden een pleidooi voor openheid en engagement. 

Sign of the Times

Dit jaar vieren we 70 jaar Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Eleanor Roosevelt, de drijvende kracht achter deze Verklaring, spreekt ook nu nog tot de verbeelding. In de documentaireserie Sign of the Times gaat de EO daarom 70 jaar na haar bevlogen speech te rade bij haar geestelijke erfgenamen. 

Maandag, 22.55 uur, NPO 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons