'Rail Away': reis door seizoenen eindigt met nostalgisch ritje

Woensdag, 19.50 uur, NPO 2

in Mediatips

Treinreizigers ondervinden in ons land soms flinke overlast door barre weersomstandigheden. In Rail Away wordt de dienstregeling vanavond netjes volgens plan afgewerkt. Onze reis door de Nederlandse seizoenen begint op een onstuimige herfstdag. 

We stappen in op station Ede-Wageningen. Via de Veluwezoom rijden we naar Dieren. In de winter nemen we de trein van Arriva, die ons van Leeuwarden door de berijpte weilanden van Friesland naar Stavoren brengt. In de lente volgen er prachtige beelden uit de Betuwe: van Culemborg gaan we door de bloesemrijke boomgaarden naar Zetten-Andelst.

Stoomtrein door Limburg

Tot slot stappen we hartje zomer in Valkenburg op de stoomtrein van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij. Dit nostalgische vervoermiddel zal ons over het legendarische Miljoenenlijntje naar station Simpelveld brengen. Hier eindigt onze reis door de Nederlandse seizoenen. 

Rail Away

Woensdag 15 augustus, 19.50 uur, NPO 2 

Beeld: Shutterstock 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons