Opmerkelijk: 'ballongebed' wordt verhoord

18-jarige Amerikaanse stuurt haar hulpvraag de lucht in

in Christelijk Nieuws

Mykehia Curry nam een opmerkelijk besluit toen ze niet in staat bleek alle schoolspullen te kopen die ze voor haar studie nodig had. Ze schreef een gebed op een stuk papier en stuurde dit met heliumballonnen de lucht in. De nieuwszender 41NBC/WMGT meldt dat het briefje bij een dominee terechtkwam. Hij bood hulp.

Aanvankelijk was de 18-jarige Mykehia Curry opgetogen dat ze aan een universiteit zou gaan studeren. Die blijdschap smolt als sneeuw voor de zon, toen bleek dat zij en haar moeder niet in staat waren alle benodigde artikelen te kopen. “De lijst met spullen werd langer en het geld ging er doorheen,” vertelt ze. “We hebben de laatste tijd echt veel meegemaakt. Mijn moeder is een alleenstaande ouder en is ook gehandicapt. Het is een soort strijd geweest om alles te krijgen wat ik nodig heb.”

Koelkast en dekbed

Haar moeder voegt eraan toe: “Je probeert alles in huis te halen wat je kunt. Maar de laatste paar dingen konden we gewoon niet kopen." Mykehia en haar moeder hadden niet alleen schoolspullen nodig, ze hadden ook behoefte aan een koelkast en een dekbed.

Gebed aan een ballon

Ten einde raad besloot Mykehia haar gebed op een stuk papier te zetten. Ze schreef haar telefoonnummer erbij en liet het briefje met een paar heliumballonnen de lucht ingaan. Ze wist niet waar haar brief en de ballonnen terecht zouden komen. “Dat was Gods plan,” vertelt ze.

Gebedsverhoring

De volgende dag landden de ballonnen praktisch in de handen van Jerome Spring. Hij is voorganger van de Springfield Baptist Church. "Ik zag iets glimmen, liep erheen en kreeg de ballonnen met een briefje in handen," legt hij uit. Hij kocht een dekbed en een koelkast en leverde deze bij het gezin af.

Voor dominee Spring is het duidelijk dat God voor de verhoring van het gebed heeft gezorgd. “Lofprijzing gaat omhoog en zegeningen dalen neer. En dat was het geval.”

Inmiddels heeft Mykehia alle spullen die ze nodig heeft. Vandaag is ze als student aan de universiteit van Albany State University begonnen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons