'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

Amerikaanse kerk organiseert ludieke wedstrijd

in Christelijk Nieuws

Om het jeugdwerk van de kerk een boost te geven en jongeren met het evangelie te bereiken, organiseert de Source Church in Florida een wel heel bijzondere actie. De student die de meeste vrienden naar de kerk meeneemt, kan een Hummer winnen.

Sinds januari 2018 verdient elke student die een nieuwkomer naar de kerk meeneemt, drie punten, vertelt jeugdvoorganger Gran Dew in The Christian Post. Voor elke keer dat een jongere uit de kerk zelf naar een dienst komt, krijgt hij of zij ook drie punten. Onder de vijf studenten die de hoogste score hebben, wordt de tweedehands Hummer verloot. In de kerkdienst van 26 augustus krijgt de winnaar de autosleutels.

De auto is geschonken door een aantal vooraanstaande personen en verschillende organisaties. Zij willen daarmee in de geestelijke gezondheid van jongeren investeren. De Hummer is rond de 9.000 dollar waard.

Evangelisatiemiddel

Met deze actie wil de kerk het jongerenwerk laten groeien. "Het hele idee erachter is jongeren aanmoedigen om op woensdagavond naar de jeugddienst te komen,” licht Gran Dew toe. Het gaat de kerk erom dat jongeren het Evangelie horen. "Dat is de echte investering."

Tweede actie met een Hummer

In deze kerk loopt er ook een actie voor de 11- tot 13-jarigen. Op dezelfde manier als bij de oudere tieners kunnen ook zij punten verdienen. De winnaar van deze groep mag met acht anderen in een Hummer limo naar de bioscoop om een film te bekijken.

Gebrek aan visie

In acht maanden tijd zijn door deze acties tachtig nieuwkomers in de diensten verwelkomd. Toch lukte het de kerk aanvankelijk niet deze nieuwkomers vast te houden. Volgens Dew – die in mei van dit jaar als jeugdvoorganger werd aangesteld – ontbrak het daarvoor aan visie en aan een vervolgprogramma. Gran en zijn vrouw zetten zich in voor een vernieuwing en wederopbouw van het jeugdwerk. “We verwachten daar nu vrucht van te zien.”

Nieuwe acties

Dew weet niet of de kerk hierna opnieuw een auto weggeeft, maar denkt dat de kerk er wel voor openstaat om andere, soortgelijke promotionele acties te houden.

Beeld: Source Church

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons