Musica Religiosa: 'God geeft het zijn beminden in de slaap'

Zaterdag, 23.00 uur, NPO Radio 5

in Mediatips

We zijn vaak druk met veel dingen, maar het is zinloos als het niet wordt geleid door God. Deze boodschap uit Psalm 127 staat zaterdagavond centraal in Musica Religiosa, een EO-programma met licht-klassieke religieuze muziek. Presentator Gerja Wolf laat ons horen hoe Heinrich Schütz deze psalm op muziek zette.  

"Er zijn veel dingen die onze aandacht vragen. Naast ons dagelijks werk, waar we ons geld mee verdienen, ligt er het nodige werk in en rond het huis. Wat kunnen we daarnaast druk zijn met ons gezin, een studie of vrijwilligerswerk," vertelt Gerja Wolf, die Musica Religiosa op NPO Radio 5 presenteert. "Toch lezen we in Psalm 27 dat het vergeefse moeite is als het niet wordt geleid en gezegend door God."

'Als de Heer het huis niet bouwt...'

"Als je je bij al je werk gedragen weet door God en zijn liefde, dan geeft Hij het Zijn beminden in de slaap. Door Zijn kracht en nabijheid kun jij je werk verrichten. De Duitse componist Heinrich Schütz componeerde over Psalm 127 het motet ‘Wo der Herr nicht das Haus bauet’, dat we vanavond zullen laten horen."

Musica Religiosa

Het EO-radioprogramma Musica Religiosa biedt klassieke muziek met een verhaal. Ook wordt in elke uitzending een passage uit een boek voorgelezen. Gerja Wolf presenteert het programma sinds april 2018. 

Iedere zaterdag- en zondagavond, 23.00 uur, NPO Radio 5 

Beeld: Willem-Jan de Bruin 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons