Michael W. Smith: ‘Ik was bijna dood’

Christelijke zanger speelt in christelijke film ‘Beautifully Broken’

in Christelijk Nieuws
Michael W. Smith over Beautifully Broken

De christelijke zanger Michael W. Smith is binnenkort niet alleen in de Veenendaalse Basiliek te horen, maar ook op het filmdoek te zien. Naar aanleiding van de christelijke film 'Beautifully Broken' vertelt Smith openhartig over de gebrokenheid in zijn eigen leven.

“Het scheelde niet veel, of ik was er niet meer geweest,” vertelt Smith aan The Christian Post over het donkerste moment uit zijn leven. Eind jaren 70 was hij verslaafd aan alcohol en drugs. “Ik had een bijna-doodervaring. Ik smeekte God of Hij me wilde redden. Vervolgens had ik een inzinking: op een nacht lag ik huilend en stuiptrekkend op de keukenvloer – drie uur lang. Opeens was het alsof God naast me kwam liggen. Ik ben een ander mens sinds ik ben opgestaan van die vloer.”

Ook op dit moment ervaart de christelijke zanger de gebrokenheid aan den lijve: “Onze dochter gaat door een ontzettend moeilijke tijd. Haar man heeft haar verlaten. Zo verschrikkelijk. Tegelijkertijd zien we hoe haar geloof alleen maar sterker wordt. Middenin deze moeilijke situatie ervaren we Gods trouw. We moeten leunen op de Enige die ons kan troosten, dus dat is wat we doen.”

Dominee

Juist die eerlijkheid over gebrokenheid spreekt Smith zo aan in de film Beautifully Broken. “Veel christelijke films verpakken de rauwheid van het leven met een veel te mooi cadeaupapiertje. Deze film maakt het leed niet mooier dan het is, daarom houd ik zo van dit verhaal.”

In Beautifully Broken neemt Smith de rol van een dominee op zich, net zoals in zijn debuutfilm The Second Chance. Hoewel de rol goed bij hem past – ooit was hij zelf twee jaar lang voorganger – had hij liever een gekke rol willen spelen. “Maar ik kon het script simpelweg niet naast me neerleggen, daar is het verhaal té bijzonder voor.”

Over de film Beautifully Broken

De christelijke film Beautifully Broken vertelt het waargebeurde verhaal van drie gezinnen die – ieder op hun eigen manier – getroffen zijn door de gruwelen van de Rwandese genocide. Op het eerste gezicht lijken hun levens weinig op elkaar: twee families komen uit Rwanda en de derde familie woont in Nashville (VS). Toch raken hun verhalen op een verrassende manier met elkaar verweven. Wanneer de film in Nederland uitkomt, is nog onbekend.

Michael W. Smith over de film

“Waarom deze film me zo aansprak? Dat de karakters de scherven bij elkaar rapen en weer verder gaan. Vergeving en verlossing zijn zo mooi!”

Beeld: Still uit de film 'Beautifully Broken'

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons