'Laat mij maar lopen': zingend door Santiago de Compostela

Woensdag, 21.30 uur, NPO 1

in Mediatips

Zeven mensen, zeven verhalen en een zware wandeltocht naar Santiago de Compostela. In Laat mij maar lopen (MAX) volgden we de de afgelopen weken zeven lopers die in drie weken de beroemde pelgrimsroute liepen. Aan hun lange, zware tocht komt bijna een eind. 

Nog maar een paar dagen en dan komen San, Marcella, Fleur, Sylvia, Cees, Louise en Carlos aan op hun eindbestemming: Santiago de Compostela. In deze laatste aflevering van Laat mij maar lopen houden de pelgrims het niet droog. Voor het eerst sinds de start van hun tocht moeten ze hun regenjas uit hun rugzak halen, maar dat mag de pret niet drukken. 

Drietal komt aan bij kathedraal

Vanuit Ourense wacht onze wandelaars een heftige klim met een stijgingspercentage van maar liefst 21 procent. Ze overnachten in het prachtige klooster van Oseira en Marcella ontmoet de excentrieke César, die een 'donativo' runt in het piepkleine dorpje Reguengo. Cees, San en Carlos komen zingend aan bij de kathedraal in Santiago de Compostela. 

Tekst loopt door onder de foto.

Laat mij maar lopen

De eeuwenoude pelgrimstocht naar Santiago de Compostela is voor veel mensen een manier om iets te verwerken. Het overlijden van dierbare, een nare scheiding, of een burn-out. De afgelopen weken deelden de wandelaars  hun verhalen met elkaar. In de slotaflevering van Laat mij maar lopen (MAX) zijn we getuige van  hun aankomst in de beroemde Spaanse bedevaartsplaats. 

Slotaflevering: woensdag 22 augustus, 21.30 uur, NPO 1 

Groepsfoto (van links naar rechts): Kees, Marcella, Sylvia, Fleur, San, Louise en Carlos
Beeld: MAX/Roland J. Reinders en Shutterstock 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons