Kijktip: ‘Helaas ben je het niet geworden’

3Doc over de wereld van het hospiteren

in Mediatips

‘Slecht nieuws, je bent niet geworden’: een zinnetje die hospiterende studenten maar al te vaak te horen krijgen. Helaas kan er maar één die felbegeerde kamer krijgen. De 3Doc ‘Helaas ben je het niet geworden’ volgt de 18-jarige Sofie in haar zoektocht naar een kamer.

Haar mooiste kleren aantrekken. Haar leukste glimlach opzetten. Sofie wil graag op kamers in Amsterdam en moet daarvoor hospiteren. Steeds opnieuw moet ze de bewoners van een studentenhuis ervan zien te overtuigen dat zij de meest geschikte kandidaat is voor de vrijgekomen kamer.

Oordelen en beoordeeld worden

De concurrentie is moordend en de bewoners zijn meedogenloos. Wie worden door de groep geaccepteerd en wie worden afgewezen? Hoever gaan de kandidaten? In de wereld van het hospiteren wordt het uiterste gevraagd van iemands zelfbewustzijn. Wat doet dat proces van oordelen en beoordeeld worden met Sofie?

3Doc Helaas ben je het niet geworden

Maandag 27 augustus om 23.40 uur op NPO 3. Regie: Anne van Campenhout en Nicky Maas.

Beeld: Still uit documentaire: Sofie stelt zich voor (BNNVARA)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons