Graceland Festival gaat voor wereldrecord Grootste Bijbel van de Wereld

'De Bijbel is zó groot, ook jij past erin!’

in Christelijk Nieuws

Het Graceland Festival heeft dit jaar een primeur. De organisatie gaat tijdens het festival proberen het wereldrecord van De Grootste Bijbel van de Wereld te breken. Onder leiding van een kunstenaar kunnen ook de bezoekers van het festival een creatieve bijdrage leveren aan deze enorm grote Bijbel.

“Deze Bijbel wordt drie meter hoog en vier meter breed en staat midden op het festivalterrein, vertelt Richard Aeilkema, commercieel directeur van het Graceland Festival, enthousiast. “Je kunt er dus letterlijk niet omheen. Zo willen we laten zien dat de Bijbel ruimte biedt voor iedereen. Deze Bijbel zó groot, ook jij past erin.”

Grote houten frames

De Bijbelbladen

De Grootste Bijbel van de Wereld wordt gemaakt van grote houten frames. Deze worden in een carrousel geplaatst, zodat de pagina’s ook echt kunnen draaien. De makers van de Bijbel zijn twee ondernemers met een maatschappelijke missie: Karst Klein en Cor Wobma. De gehele Bijbel (Bijbel in Gewone Taal) wordt afgedrukt op gigantische pagina’s. Achterin komen extra blanco pagina’s. Hier mogen de bezoekers iets schrijven of tekenen. Kunstenaar Bob Venus is bij het project betrokken om het publiek hierbij te helpen.

Bekijken, lezen en aanraken

“Toen we dit idee bedachten,” vervolgt Richard, “waren we meteen enthousiast. De Bijbel past namelijk goed bij het hart van het Graceland Festival. Je kunt deze bijzondere Bijbel straks bekijken, lezen en aanraken. Je kunt erin bladeren, en ermee op de foto. En je mag er zelfs in schrijven. Er is ruimte in deze Bijbel voor jouw verhaal.”

Vastgelegd door de notaris

Op zaterdag 18 augustus wordt de wereldrecordpoging door notaris Jan Stelwagen van Notariaat Vaassen vastgelegd. Als de poging slaagt, wordt deze vermeld in het Guinness Book of Records. De afmeting van de Bijbel van het vorige record is 150 x 90cm, dus de kans dat deze recordpoging gaat slagen, is groot.

“Om 14.00 uur komt de notaris met een meetlint naar ons festivalterrein in Vierhouten,” zegt Richard. “Dit wordt echt een officieel moment. Iedereen is uiteraard van harte welkom om dit moment mee te beleven.”

Het Graceland Festival, van 16 tot 19 augustus in Vierhouten, vindt dit jaar voor de 4e keer plaats. Het jaarthema centreert zich rond de thema’s gastvrijheid en acceptatie. Op de website is te lezen: Graceland Festival sluit met liefde de idealist en de realist, de criticus en de positieveling, de kerkganger, de kerkloze en de kerkplanter in. Op Graceland Festival ontdek je prikkelende praters, intieme en meeslepende muzieksets, meditatie, grote en kleine kunst en natuurlijk goed eten en drinken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons