'De Nieuwe Lekkerbek': alles mag, als het maar lekker is

Woensdag, 20.35 uur, NPO 1

in Mediatips

Een nieuw succesgerecht is soms snel geboren. Je prutst wat in de keuken, gooit wat vreemde ingrediënten bij elkaar en komt tot de conclusie: dit is het beste wat ik ooit gemaakt heb!

In het programma De Nieuwe Lekkerbek, gepresenteerd door Marlijn Weerdenburg en André van Duin, presenteren huiskoks, hobbychefs en culinaire uitvinders hun innovatieve eetuitvinding aan een vakkundige jury, die bestaat uit onder anderen chef-kok Robert Kranenborg en culinair journalist Alain Caron. De jury beoordeelt de eetuitvindingen op originaliteit, kwaliteit en smaak. Het moet een product of gerecht zijn dat nog niet bestaat én waar Nederland enthousiast over gaat worden. Alles kan en alles mag, als het maar lekker en vernieuwend is.

Smaakcombinaties

Presentatrice Marlijn Weerdenburg vindt het een programma om haar vingers bij af te likken. ''Het is heerlijk om te werken met de kandidaten die meedoen aan De Nieuwe Lekkerbek. Ze bruisen van de ideeën en hebben er zin in om hun concept de wereld in te slingeren.”
Naast Marlijn, André en de juryleden heeft ook Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden een rol in het programma. Ze weet alles over eten en geeft uitleg over smaakcombinaties en vertelt meer over de geschiedenis van gerechten.

De Nieuwe Lekkerbek

20.35 uur, NPO 1

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons