De Kunstdetective: Turken roofden kunst kerken Cyprus

Dinsdag, 21.15 uur, NPO 2

in Mediatips

In de slotaflevering van De Kunstdetective (MAX) gaat Arthur Brand achter gestolen kunst uit Cyprus aan. Hier werden iconen en mozaïeken uit kerken geroofd toen Turkse militairen er in 1974 binnenvielen. Kan handelaar 'X' de speurder op het spoor van de laatste vermiste stukken zetten?

In 1974 viel Turkije Cyprus binnen. Turkse militairen vernielden honderden kerken en stalen iconen en mozaïeken. Veel van deze kunst werd later teruggevonden, maar niet alles. Met behulp van handelaar 'X' wil Arthur Brand, een bekende speurneus in de internationale kunstwereld, de laatste stukken terugvinden. Maar de tijd dringt, want X is op de vlucht voor Interpol. Slaagt de kunstdetective in zijn missie voordat de handelaar achter de tralies verdwijnt?

De Kunstdetective

Dinsdag 21 augustus, 21.15 uur, NPO 2 

Beeld: Menno van Wees/Tetteroo Media 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons