Boekenpodcast De Eerste Zin met Lara Mohn

'Teken van Thuis' beschrijft de zoektocht naar persoonlijk verleden

In deze eerste aflevering van 'De Eerste Zin' is schrijfster Lara Mohn te gast. Ze is psycholoog en debuteerde met het boek 'Teken van Thuis'. 

De roman 'Teken van Thuis' draait om hoofdpersoon Eva. "Ze is heel succesvol, in haar leven, werk en relatie", vertelt Lara. "Naar de maatstaven van vandaag heeft ze eigenlijk alles wat je kunt wensen. Toch komt er een soort ommekeer, omdat iemand haar een boodschap geeft die haar verwart. Als een dominospel valt het ene steentje na de andere om. Haar leven is niet meer zo perfect. Ze ziet alles wankelen en gaat op zoek naar wat ze is, wat ze wil, waar ze vandaan komt en wat haar gevormd heeft."

Zoektocht

Juist de zoektocht naar haar eigen identiteit gaf bij Mohn de doorslag om haar boek te gaan schrijven. "Ik had het idee dat het belangrijk was dat ik dit ging doen", zegt ze. "Dat klinkt verheven, maar was in dit geval wel echt zo. Ik ging door een lastige periode, omdat ik een burn-out had. Toen ging ik me afvragen: wat wil ik eigenlijk, als ik uit alles zou kunnen kiezen? Vervolgens kwam het idee van schrijven omhoog. Via via kwam ik in contact met uitgever en kreeg ik een mooie kans. Ik moet dit echt gaan doen, was toen mijn gedachte. Met daarbij de visie: ik wil iets van Gods hart laten zien aan mensen. Zo was het plaatje compleet."

Nieuwsgierig? Luister hier, via de player hieronder of abonneer je via je favoriete podcastapp!

Beeld: Ark Media

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons