Arie Slob open in interview over bacteriële infectie

'Ik heb een paar zekerheden van waaruit ik probeer te leven'

in Christelijk Nieuws

Afgelopen juli kreeg minister Arie Slob (CU, Onderwijs) een bacteriële infectie. Hij lag enige tijd in het ziekenhuis en werd geopereerd. Nu is hij weer aan het werk, en vertelt hij in een interview met het AD over zijn ziekte.

Eigenlijk wilde minister Arie Slob deze zomer samen met zijn vrouw met de vouwwagen op vakantie. Totdat hij pijn kreeg aan zijn rechterbeen en moeilijk begon te lopen. Hij belandde in het ziekenhuis. De infectie verspreidde zich naar zijn pols, en er volgde een operatie. Als hij later was gekomen, was het een stuk erger geweest, zegt Slob in het Algemeen Dagblad. “Het had anders kunnen aflopen."

Loslaten

Tijdens zijn ziekte moest hij alles loslaten, vertelt de minister in het interview. “Ik liet het gaan en dacht: ik moet nu de strijd voeren tegen wat er in mijn lijf aan de hand is. Dan moet ik geen energie in andere dingen steken.” Toch is hij niet bang geweest. “Nee, dat vond ik ook wel weer mooi. Ik heb ook een paar zekerheden van waaruit ik probeer te leven, dat heeft grote waarde gehad in tijdens mijn ziekte. Dat geeft je toch rust."
Op de vraag of hij daarmee bedoelt dat hij in Gods handen is, antwoordt Slob: “Nou ja, ik ervaar dat zo, er staat altijd iets boven. Dat heeft mij altijd heel veel houvast gegeven. Ik heb wel meer hele moeilijke periodes in mijn leven gehad, ook al ben je zelf niet ziek, dan kun je nog van alles meemaken. Het is heel fijn te ervaren dat me dat rust en vertrouwen gaf."

Lees verder op AD.nl

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons