6-jarige overleeft twee dodelijke slangenbeten

'Mijn gebed werd verhoord'

in Geloven

Nadat Joel Canning (6) door een giftige slang gebeten was, hield hij zichzelf voor dat hij niet dood zou gaan. Hij overleefde de beet inderdaad. Acht dagen later werd hij voor de tweede keer door zo’n slang gebeten, meldt Yahoo 7 News. “Ik dacht deze beet ook te overleven,” zegt Joel. “Ik bad daarvoor, en mijn gebed werd verhoord.”

Toen Joel voor de eerste keer door een western brown-slang gebeten werd, raakte hij niet in paniek. Hij wist dat hij juist rustig moest blijven, om te voorkomen dat het gif zich snel in zijn lichaam zou verspreiden. Hij sprak zichzelf moed in door te zeggen dat hij niet zou sterven. Thuisgekomen vroeg hij zijn moeder, Pippa Canning: “Ga je naar de hemel als je in Australië door een giftige slang gebeten bent?” Toen zij dit bevestigde, ging Joel tegen de vlakte.

'Ik kreeg kracht'

"Terwijl hij aan het stuiptrekken was,” vertelt Pippa, “kreeg ik op een of andere manier de kracht om hem op te pakken en met hem door het huis te lopen. Zijn ogen rolden terug. Hij siste en ik wist dat hij niet genoeg zuurstof kreeg. Bij elke derde stap stopte ik en beademde ik hem, totdat ik hem op de achterbank van de auto had." Zijn vader reed de auto naar het ziekenhuis, dat zich vlakbij hun huis bevindt. Vervolgens werd hij naar de stad Perth gevlogen, waar hij verdere hulp kreeg.

Naar de hemel

Joel vertelt achteraf dat hij naar de hemel was gegaan. "Ik werd teruggestuurd en werd wakker met een zuurstofmasker op mijn gezicht.”

Tweede slangenbeet

Vier dagen nadat hij uit het uit het ziekenhuis ontslagen was, werd hij – in dezelfde straat – opnieuw door een western brown gebeten. Thuisgekomen kon Joel zich niet goed meer bewegen en was hij niet in staat goed te praten. Zijn moeder was zich ervan bewust dat hij ook deze keer zou kunnen sterven. Joel bleef echter positief: “Omdat ik het de eerste keer overleefd heb, dacht ik het ook nu te overleven. Toen ik daarvoor bad, werd mijn gebed verhoord.”

Beeld: YouTube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons