2400 kinderen doen mee met de Zwitserse KidsGames

Oecumenische olympiade zorgt voor goede relaties tussen kerken

in Geloven

Voor het 15e jaar worden deze maand de KidsGames in Zwitserland gehouden. Aan dit interkerkelijke evenement nemen 2400 kinderen deel. Er is ruimte voor sport en spel, maar er wordt ook tijd uitgetrokken om de Bijbel te leren kennen. Er doen kinderen mee uit twaalf verschillende Zwitserse kerkgenootschappen, meldt Cvath.nl.

Op zondag 12 augustus worden de KidsGames met een heuse openingsceremonie geopend. Deelnemers en bezoekers krijgen een openingsshow te zien, waarin de 'olympische vlam' wordt aangestoken. Ook wordt de vlag van elk deelnemend kanton binnengebracht, en voor deze editie van de KidsGames is een hymne geschreven. Na de officiele opening vertrekken de deelnemers naar de zeventien verschillende regio’s, waar de spelen gehouden worden. Het thema van deze KidsGames is 'Aan jou om te spelen'.

Interkerkelijke teams

De 7 tot 14-jarige deelnemers worden in kerkelijk gemengde teams geplaatst, die elk meedoen aan verschillende spelen, waaronder voetbal, basketbal, poull-ball en een behendigheidsrace.

De organisatie biedt ook activiteiten met Bijbelse inhoud aan, waardoor de kinderen zowel de Bijbel, als elkaars opvattingen en achtergrond leren kennen. 

KidsGames verbetert kerkelijke relaties

De KidsGames zijn niet alleen leuk voor de kinderen, ook voor de onderlinge verhouding van de deelnemende kerken zijn deze zinvol. “In sommige delen in Zwitserland zijn hierdoor moeizame relaties tussen kerken verbeterd,” zegt Emmanuel Schmied, diaken in de Eglise Evangélique Réformée.

Volgens de Zwitserse overheid is 24,5% van alle inwoners boven de 15 jaar protestant, en 36,5% rooms-katholiek. 24,9% van de Zwitsers is niet gelovig. 

Beeld: KidsGames

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons