Zelfs Tijs gaat het zwaar krijgen in ‘Tour de Celeb’

Woensdag, 20.30 uur, NPO 1

in Mediatips

EO-presentator Tijs van den Brink is een van de BN’ers die vanavond de Koninginnenrit uit de Tour de France rijden om donateurs te werven voor de Nierstichting. “Tijs heeft een goede conditie, maar zelfs hij gaat het zwaar krijgen,” voorspelt oud-wielrenster Leontien van Moorsel, die tijdens Tour de Celeb als coach actief is.

Zes bekende Nederlanders rijden in Tour de Celeb (MAX) een Tour de France-etappe, met vier ongekend steile beklimmingen, waarvan één uit de buitencategorie. Voormalig wielrenster Leontien van Moorsel, die in haar imposante carrière twee keer de Tour de France won, bereidt de BN’ers voor op een zware inspanning.

Fietsen voor een nierpatiënt

“Ze moeten flink aan de bak in een rit van 169 kilometer met vier steile beklimmingen,” erkent Leontien. “Maar de BN’ers zijn allemaal gekoppeld aan een nierpatiënt. Als ze eraan denken hoe het is om elke dag voor een beter leven te strijden, moet het toch lukken om de pijn te verbijten. Dus niet zeiken – mag dat voor één keer bij de EO? – maar doorfietsen!”

De deelnemers kregen twee maanden de tijd om te trainen voor de tour. In de uitzending van vanavond is te zien hoe een van de deelnemers uitgeput bij zijn fiets staat. “Ik kán niet meer,” klinkt het. “Maar we gaan het toch doen,” reageert Leontien beslist.  

Deelnemers Tour de Celeb

De zes deelnemers zijn Carolina Dijkhuizen, Esmee Visser, Jaap Jongbloed, Kees Tol, Leo Alkemade en Tijs van den Brink. Ze worden ieder gekoppeld aan een nierpatiënt voor wie ze gaan fietsen, en die hen mentaal bijstaat. Verder worden de BN’ers begeleid door Maarten Tjallingii en sportarts Guido Vroemen.

Tour de Celeb

Woensdag, 20.30 uur, NPO 1

Beeld: Ruben Timman

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons