Welk gezin laat zijn Italiaanse droom uitkomen?

Iedere maandag, 21.30 uur, RTL 4

in Mediatips

De burgemeester van het dorpje Ollolai, op het eiland Sardinië, heeft iets bedacht om zijn slaperige dorp nieuw leven in te blazen. Hij biedt Nederlandse gezinnen een huis aan voor één euro, maar ze moeten wel aan de slag. We volgen hun belevenissen in Het Italiaanse Dorp: Ollolai.

De bevolking van Ollolai veroudert en de bewoners trekken weg, waardoor het karakteristieke plaatsje op den duur dreigt te veranderen in een spookdorp. Volgens burgemeester Efisio Arbau is dat niet nodig. De toeristische mogelijkheden op het eiland Sardinië zijn enorm, maar vereisen wel enige creativiteit, lef en ondernemersgeest.

‘Casa grondig opknappen’

Daarom zoekt de burgemeester zijn toevlucht bij ondernemende Nederlanders met een Italiaanse droom. Samen met hem en de lokale bevolking mogen ze Ollolai weer in zijn oude glorie herstellen. De vijf Nederlandse gezinnen krijgen hun huizen niet zomaar voor één euro aangeboden. De nieuwe eigenaren moeten hun vervallen Italiaanse ‘casa’ grondig opknappen. Daarnaast moeten ze een ondernemersplan laten zien dat echt iets gaat betekenen voor de economie van het dorpje.

Beeld: Roland J. Reinders

Het Italiaanse Dorp: Ollolai

Maandag 16 juli, 21.30 uur, RTL 4

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons