Waarom EO-lid worden helpt

‘Geef een duidelijk signaal om bezuiniging te stoppen’

in Christelijk Nieuws

Heeft u het tv-spotje al gezien? De EO is hard op zoek naar nieuwe leden. Ruim de helft van de geloofsprogramma’s van de EO dreigt namelijk door bezuinigingen te verdwijnen. Om te laten zien dat programma’s over geloof van levensbelang zijn, roept de EO op om tientjeslid te worden, ‘Juist nu het er op aankomt’. Maar helpt dat eigenlijk wel?

De EO is een ledenorganisatie. Een enorm aantal leden heeft de EO in de afgelopen vijftig jaar gesteund. Daardoor kon de EO een stevige positie innemen binnen de publieke omroep en programma’s ontwikkelen voor gelovigen (bijvoorbeeld Nederland Zingt en De Kapel), maar ook – en misschien nog wel belangrijker – programma’s die andersgelovigen of ongelovigen in aanraking brengen met het christelijke geloof (The Passion, De Verandering, De Grootste Bijbel van Nederland).  

Ruimte voor geloof in de media

Door tientjeslid te worden laat je zien dat de EO ertoe doet en niet genadeloos wegbezuinigd mag worden. Je laat met een lidmaatschap zien dat er binnen de Nederlandse Publieke Omroep ruimte moet blijven voor geloof. En ja, dan geldt de kracht van het getal. Hoe meer mensen lid worden, hoe sterker de positie van de EO aan de onderhandelingstafel. Want een organisatie met zo veel leden, bezuinig je niet zomaar weg. Dan raak je niet alleen een organisatie in Hilversum, maar vele honderdduizenden mensen door het hele land.

Lid worden kan op EO.nl/wordlid. Alvast bedankt!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons