Verhaal redding voetballertjes uit Thaise grot wordt verfilmd

Christelijke Amerikaanse filmstudio kondigt verfilming aan

in Christelijk Nieuws

De Amerikaanse filmstudio 'Pure Flix' gaat de spectaculaire redding van de twaalf voetballertjes en hun trainer uit een Thaise grot verfilmen. Dat meldt de CEO van het bedrijf in een videoboodschap op Twitter.

De moed en heldhaftigheid die ik heb gezien, is enorm inspirerend, dus ja, dit wordt echt een film voor ons,” zei CEO Michael Scott tegen de Hollywood Reporter.

Christelijke filmstudio

Pure Flix is een christelijke filmstudio, maar volgens Scott zal de film onder de meer mainstream afdeling 'Pinnacle Peak' worden uitgegeven. “Het is niet nodig om een christelijke film te maken, het moet gewoon een inspirerende film zijn,” zegt hij. “En het is niet alleen een film, het gaat erom dat we iedereen willen eren, ook de soldaat die is overleden." Hij verwees naar de duiker die omkwam door een zuurstoftekort, nadat hij de jongens en hun trainer van zuurstof had voorzien.

30 tot 60 miljoen dollar

De CEO laat nog weten dat in de komende weken screenwriters zullen worden benaderd. Voor de film is een budget van 30 tot 60 miljoen dollar begroot. Scott draaide tussen 2008 en 2011 al vijf films in Thailand, en hij is van plan om ook de film over de grot daar te filmen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons