'Tweestrijd' genomineerd voor Gouden Roos

EO-programma zette ontmoeting tussen suïcidale en terminale jongeren centraal

in Christelijk Nieuws

Het EO-programma Tweestrijd maakt in september kans op een Gouden Roos (Rose d'Or) in de categorie reality and factual. De Gouden Roos is een prestigieuze internationale televisieprijs.

In het documentaire-drieluik Tweestrijd staat de ontmoeting tussen een terminaal zieke en een suïcidale jongere centraal. De één sterft omdat zijn lichaam het opgeeft, voor de ander is de dood een mogelijke uitweg voor een leven dat hij niet meer wil. De twee jongvolwassenen trekken een jaar samen op om elkaar beter te leren kennen. Zij verkennen elkaars perspectief op leven en dood. Begrijpen zij elkaar? En hebben zij elkaar iets te bieden?

Gouden Roos Festival

De Gouden Rozen worden voor de 57e keer uitgereikt door de European Broadcasting Union (EBU). Er zijn 39 nominaties vanuit 13 landen voor 10 categorieën. De uitreiking is op 13 september in Berlijn.
Het doel van het festival is het belonen van originaliteit, kwaliteit en creativiteit in amusementsprogramma’s en het bevorderen van uitmuntendheid in televisie en nieuwe media.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons