Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

'Hele muur is een gevarenzone'

in Christelijk Nieuws

Een bejaarde vrouw bij de Klaagmuur in Jeruzalem wist gisterochtend niet wat haar overkwam. De 79-jarige Daniella Goldberg was daar aan het bidden, toen vlak naast haar een stuk steen van zo'n honderd kilo naar beneden viel, schrijft de NOS. De steen raakte haar op een haar na.

"Ik heb niets gehoord en niets gevoeld, tot die steen vlak naast me viel," vertelt Goldberg geschrokken. "Ik zag een groot gat in de grond, en de trap is ook helemaal kapot. Ik snapte niet waar die steen vandaan kwam. Ik keek omhoog naar de muur, maar de muur leek onbeschadigd. ”

Gevarenzone

Een archeoloog die maandag de plek bezocht, waarschuwt dat de hele muur nu een ’gevarenzone’ is. Hij zag barsten in verschillende stenen, die ’elk moment op de hoofden van mensen kunnen vallen', schrijft de Telegraaf. Een team van specialisten onderzoekt momenteel het eeuwenoude bouwwerk. 

De steen viel op een plek waar vrouwen en mannen gezamenlijk mogen bidden. Daar is het doorgaans minder druk. Het incident gebeurde een dag na Tisha b’Av, waarop Joden de verwoesting van de twee tempels herdenken. De burgemeester heeft aangekondigd dat een deel van de Klaagmuur wordt afgesloten. De Autoriteit voor Antiquiteiten gaat onderzoeken of er nog gevaar bestaat, laat een woordvoerder van de burgemeester weten.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons