New Yorkers bidden voor vervolgde christenen

'We geven de situatie over aan God'

in Christelijk Nieuws

Christenen uit een rooms-katholieke kerk in New York trokken vorige week naar Times Square. De reden? Iets doen voor vervolgde christenen.

In de zomerperiode dampt New York. De stad is zo heet, dat veel mensen naar de kust vluchten om af te koelen. Maar niet iedereen. Leden van een rooms-katholieke kerk in New York gingen juist de straat op. Na een van hun missen vorige week trokken zij ‘s avonds naar Times Square – ongeveer het beroemdste plein van New York, bekend van de lichtreclames. Ze gingen daar niet heen voor hun vermaak, maar om te bidden voor vervolgde christenen.

'God maakt al het verschil'

De kerkleden hadden borden bij zich, die ze in de lucht hielden. Ook hadden ze kleine papieren gebedenboekjes meegenomen. Op de vraag of bidden nu echt helpt tegen vervolging, zei een van de deelnemers: “Als we samen bidden, geven we de situatie over aan God. En Hij kan al het verschil maken, zoals Hij ook deed voor de vroege christenen.”

Via deze website zijn foto’s te bekijken van het bidden op Times Square.  

Beeld: Pixabay

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons