Nederlandse band Trinity op Wereldjongerendagen

Een langgekoesterde wens gaat in vervulling

in Christelijk Nieuws

De Nederlandse band Trinity treedt in januari 2019 in Panama op tijdens de rooms-katholieke Wereldjongerendagen. Zanger Elbert Smelt zegt in het Nederlands Dagblad: “We hebben al op veel festivals gespeeld, maar dit is echt iets anders. Hier kom je als pelgrim.”

Trinity koesterde al langere tijd de wens op te treden op de Wereldjongerendagen, zegt zanger Elbert Smelt. “We hebben het geregeld geprobeerd via onze contacten. Een priester of een bisschop bijvoorbeeld. Maar het kwam er nooit van. We hadden het juist een beetje losgelaten, tot we dit jaar hoorden dat we een lange vragenlijst mochten invullen. En nu zijn we een van de bands die zijn toegelaten.”

Dansende Italiaanse monniken

Dat de broers, die als zendingskinderen opgroeiden in Peru, goed Spaans spreken, heeft geholpen, denkt Elbert. Een van hun Spaanstalige liedjes, Fiesta Celestial, ging twee jaar geleden viral in de katholieke wereld, dankzij een filmpje met Italiaanse monniken die op de muziek dansten. “Misschien heeft dat ook iets gedaan,” zegt Elbert.

Wereldjongerendagen

Sinds een aantal jaren hebben de bandleden goede contacten binnen de Rooms-Katholieke Kerk en treden ze geregeld op in een Belgisch klooster. Zij traden ook al op bij de Nederlandse Katholieke jongerendagen.
De Wereldjongerendagen worden van 22 tot 27 januari gehouden. Tijdens deze dagen, die eens in de drie jaar plaatsvinden, komen jongeren uit de hele wereld samen met de paus in een grote stad. De laatste keer in Krakau (Polen) kwamen zo’n drie miljoen jongeren bij elkaar.

Beeld: Willem Jan de Bruin

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons