Michael W. Smith geeft concert in Nederland

Wegens succes extra concert aangekondigd

De bekende Amerikaanse zanger Michael W. Smith komt weer naar Nederland. Op maandag 24 september geeft hij een concert in De Basiliek in Veenendaal, dat razendsnel was uitverkocht. Op woensdag 19 september is er daarom een extra concert in Rotterdam.

Smith was al langer populair in Nederland, maar brak aan het begin van deze eeuw als worshipartiest door met de cd's Worship en Worship Again. Tijdens het avondvullende concert ligt de nadruk op liederen van deze worshipalbums, maar ook van A New Hallelujah en Surrounded, het live worshipalbum dat Michael W. Smith eerder dit jaar uitbracht.

A Million Lights

Begin 2017 zat Michael W. Smith op een dieptepunt. "Ik was nog aan het rouwen over het verlies van mijn vader die veertien maanden daarvoor was overleden, en had non stop getourd. Ik was mijn creativiteit kwijtgeraakt, de bron was opgedroogd. Ik was uitgeput en ontzettend toe aan een pauze," vertelt Michael W. Smith over het album A Million Lights, dat gelijktijdig met Surrounded uitkwam. "Maar het is grappig om te zien hoe God werkt, wat Hij gebruikte om het gat te vullen."

Terwijl Smith in die tijd op een avond het nieuws keek, werd hij getroffen door een heilige verontwaardiging over hoe mensen zich naar elkaar gedragen. "Er was maar één manier waarop ik kon reageren: door een lied. De dijk brak door en alle melodieën kwamen uit me vloeien. Mijn hoop kwam terug, en daarmee ook de vreugde. Vreugde over de grootsheid van Gods schepping, vreugde over de mensen die er wonen. Mijn hoop is dat we opnieuw leren luisteren. Simpelweg weer luisteren naar elkaar en de waardigheid die ons uniek maakt, omarmen. Dat we omhoog kijken naar de hemel met een hart vol verwondering." En nu is 'Smitty' dus helemaal terug met meerdere albums en een reeks wereldwijde concerten.

Het concert op 24 september in Veenendaal is inmiddels uitverkocht.  Op 19 september is er een extra concert in Rotterdam. Tickets zijn verkrijgbaar via Events4Christ

Beeld: Youtube

Geschreven door:

Joëlle Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons