Met deze app kun je ook offline Bijbelstudie doen

StudieBijbel bundelt commentaren en vertalingen in één app

Stel: je doet graag Bijbelstudie, maar mist een kast vol boeken met uitleg van de teksten. Daarvoor is nu een oplossing: een app met Bijbelcommentaren.

Predikanten maken er voor hun preken meestal gebruik van: Bijbelcommentaren. Om Bijbelteksten te kunnen uitleggen, bestuderen ze de Hebreeuwse en Griekse vertalingen en lezen ze zogeheten commentaren, die de tekst uitleggen en interpreteren. Je kunt deze commentaren en vertalingen kopen, in boekvorm of online. Maar nu is het ook mogelijk om via de app StudieBijbel Bijbelcommentaren en vertalingen op je telefoon of tablet te lezen. Bovendien kun je teksten markeren en aantekeningen maken.

De app is een initiatief van Centrum voor Bijbelonderzoek, een stichting die in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in Latijns-Amerika, Bijbeluitleg wil bevorderen. “We zijn een jaar met de ontwikkeling beziggeweest," zegt Gijs van den Brink van de stichting. “De boekenserie van 29 delen met in totaal zo'n 24.000 pagina's aan informatie was al online te gebruiken, maar nu dus ook met een app. Die wordt steeds geüpdatet met de nieuwste informatie.”

Offline Bijbelstudie

De stichting wilde graag een app ontwikkelen, omdat je die ook zonder internet kunt gebruiken. “Dat is vooral belangrijk voor ons werk in Latijns-Amerika, waarvoor we de app in het Spaans hebben vertaald,” zegt Van den Brink. “De mensen daar hebben vaak een slechte internetverbinding. Met de app kunnen ze de teksten ook offline bestuderen.”

De complete app is een maand lang gratis te gebruiken. Vervolgens kun je ervoor kiezen de gratis, minst uitgebreide versie te blijven gebruiken. De versies met meer commentaren en vertalingen kosten geld. Er zijn verschillende pakketten, afhankelijk van hoe uitgebreid je de app wilt. Het duurste pakket kost zo'n duizend euro. “Mensen kunnen het bedrag in één keer betalen, of in termijnen. Dan betaal je ongeveer tien euro per maand. Ook kan een groep of kerk een uitgebreid pakket nemen en de kosten delen. In zo’n geval betaal je elke maand slechts een paar euro per persoon.” 

Doneren

En er is meer, zegt Van den Brink. “In Latijns-Amerika bieden we de app gratis aan. We bekostigen dat met de inkomsten van de app. Wanneer je betaalt voor de app, doneer je dus ook aan een goed doel.”

Beeld: Unsplash

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons