Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Autoriteiten starten officieel onderzoek naar de dood van bisschop Epiphanius

in Christelijk Nieuws

Dit weekend werd bisschop Epiphanius dood gevonden in het Macariusklooster in Egypte. Inmiddels is een officieel onderzoek naar de doodsoorzaak gestart. Dat meldt de Koptisch Orthodoxe Kerk.

Bisschop Epiphanius was het hoofd van het Macariusklooster. Een van de monniken in het klooster vertelde aan de website Ahram Arabic dat de bisschop is gevonden in een plas bloed. Volgens de autoriteiten is zijn schedel ingeslagen en heeft hij verwondingen aan zijn rug.

Onderzoek afwachten

Zondag gaf de kerk in een verklaring aan dat er een onderzoek door de autoriteiten komt omdat de bisschop onder verdachte omstandigheden is gestorven. De Koptisch Orthodoxe Kerk in Egypte wacht nu op de uitslag van het onderzoek. De bisschop wordt op een later moment begraven.

Belangrijke regio

Het Macariusklooster, ook wel bekend als het Anba Makar klooster, ligt in de buurt van Wadi el-Natrun, zo'n 90 kilometer ten noordwesten van Cairo. Het stamt uit de vierde eeuw na Christus. De regio Wadi el-Natrun was belangrijk voor het vroege christendom en kende ooit honderden kloosters, waarvan er nu nog vier over zijn.

Christenvervolging in Egypte

De Koptische christenen vormen ongeveer 10% van de bevolking in Egypte. Regelmatig zijn er aanvallen op kerken en christenen in het land, met meer dan 100 doden in de afgelopen twee jaar. Egypte staat op nummer 17 in de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Beeld: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons