Koor van huwelijk prins Harry en Meghan tekent platencontract

Succes voor The Kingdom Choir na optreden koninklijk huwelijk

in Christelijk Nieuws

The Kingdom Choir, het Britse gospelkoor dat op het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle optrad, heeft een platencontract getekend bij Sony. Dat meldt de BBC. Het voorheen onbekende gospelkoor uit Zuid-Engeland werd in één klap beroemd.

Op 19 mei bracht het koor van dirigente Karen Gibson het nummer Stand by me van Ben E. King ten gehore in de kapel van Sint George in Windsor.
Saillant detail: vóór het huwelijk was het grootste optreden van The Kingdom Choir voor zo'n 200 mensen.

Na het optreden verschenen al nieuwsberichten dat het koor enorm populair was en er zelfs vanuit auto's naar Karen Gibson werd geschreeuwd. De YouTube-video werd miljoenen keren bekeken, en het nummer kwam op nummer 1 in de Amerikaanse top van gospelnummers. En nu is er dus een platencontract bij Sony, een van de grootste platenlabels ter wereld. Op dit moment is het koor bezig met het maken van zijn debuutalbum, dat op 2 november moet verschijnen. 

Elton John

Het koor uit Londen werd in 1994 opgericht en bestaat uit dertig leden. De dirigente Karen Gibson won in het verleden verschillende prijzen. Het koor trad eerder ook al met beroemdheden als Sir Elton John en The Spice Girls op. Ook speelde The Kingdom Choir mee in een aflevering van het laatste seizoen van de BBC-serie Call the Midwife. 

Bekijk het optreden van The Kingdom Choir hier:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons