Griezelrestaurant in Welbergse kerk van de baan

'Mensen vinden het kwetsend en zeggen dat het heilige grond is'

in Christelijk Nieuws

Er komt geen griezelrestaurant in de Corneliuskerk in Welberg, een dorpje in Noord-Brabant. Het idee om van de voormalige kerk een restaurant met als thema 'horror' te vestigen, stuitte op te veel weerstand. Dat schrijft BN De Stem.

Het plan voor het restaurant, dat 'Church of Fear', moest gaan heten, werd bedacht door Jerry Anholt, directeur van zorgorganisatie de Centrale Zorggroep. Hij wilde een bijzondere vorm van dagbesteding, door een griezelrestaurant op te richten. Dat idee deed hij op in Amerika, waar Anholt een aantal jaar woonde en een vriend van hem een soortgelijk restaurant runde.

Geen gegriezel

Maar het plan om in de voormalige kerk te griezelen, stuitte op te veel weerstand. En dus gaat het niet door. "Mensen vinden het kwetsend," zegt Anholt tegen BN De Stem. "Ze zeggen dat het heilige grond is. Erg jammer dat er zo veel weerstand is. Dat is niet wat we willen. Dus trekken we de stekker eruit." 

Anholt was ook van plan om in het klooster naast de kerk een escape room te vestigen, maar ook dat is nu onzeker. Wel onderzoekt hij of hij zijn plannen op een andere locatie kan realiseren. 

Toch was niet iedereen negatief in Welberg. Zo zegt Ilja Bos van de Dorpsraad tegen de regionale krant: "In Welberg is juist heel positief gereageerd op het plan. Eindelijk een ondernemer die iets gaat proberen, dachten wij. Die kerk staat anders toch maar leeg. En zo'n horror-restaurant sluit mooi aan op Halloween, dan verandert Welberg in Helberg en is het een en al horror in de kerk. Erg jammer dat het niet doorgaat."

Beeld: Unsplash

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons