Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Michael Curry over preek Harry en Meghan, zondag 12.00 uur, NPO 2

in Mediatips

Wie is de man achter de preek van prins Harry en Meghan Markle? Wat maakte dat zijn preek miljoenen mensen raakte? Wat is zijn geheim? De EO reisde in juli 2018 naar New York voor een interview met bisschop Michael Curry.

De ontmoetingen werden verwerkt in twee bijzondere EO-programma's, waarvan de eerste afgelopen zondag te zien was. Bekijk deze uitzending terug onderaan deze pagina. De twee interviews met bisschop Michael Curry zijn de allereerste op het Europese vasteland, sinds de aansprekende preek die hij hield in de huwelijksdienst aan het Engelse hof. Beide programma’s hebben elk een eigen aanleiding.

Kerkproeverij

Op zondag 16 september ging PKN-scriba René de Reuver zoek naar het geheim van de huwelijkspreek die vele harten verwarmde. Hij heeft hier een goede aanleiding voor. Juist op deze zondag zetten Nederlandse kerken hun deuren tijdens de Kerkproeverij voor iedereen open om weer naar de kerk ge komen. De Reuver is nieuwsgierig wat zijn Amerikaanse collega drijft. En of hij een boodschap voor Nederland, en onze kerken en voorgangers heeft. Kunnen we iets leren van deze bewogen bisschop?

Amazing Grace

Op zondag 14 oktober heeft bisschop Curry een persoonlijk gesprek met presentator Minella van Bergeijk (hoofdredacteur van Eva). Wat betekent het lied Amazing Grace voor hem? Herkent hij zich in de bevrijding waarover dit lied spreekt?

'Why Slavery?'

Dit korte programma is het startschot voor het project moderne slavernij: 'Why Slavery?' In de week van 14 oktober zendt de EO dagelijks een documentaire uit over moderne slavernij. Ook verzorgt de EO iedere dag een korte reportage over moderne slavernij in Nederland.

PKN-scriba René de Reuver ontmoet Michael Curry

Michael Curry bij de EO

Blauw Bloed 
De eerste beelden van het interview dat de EO de volgende dag om 12.00 uur uitzendt.
Zaterdag 15 september, 19.40 uur, NPO 2  

Michael Curry: 'Love is the only way'
PKN-scriba René de Reuver ontmoet de man achter de preek van Harry en Meghan. Wat is Curry's boodschap voor Nederland?
Zondag 16 september, 12.00 uur, NPO 2 

Amazing Grace – een lied van bevrijding
Eva-hoofdredacteur Minella van Bergeijk interviewt Michaël Curry over het lied Amazing Grace. Startschot voor het project over moderne slavernij: Why slavery?
Zondag 14 oktober, 12.00 uur, NPO 2 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons