EO start campagne voor behoud geloofsprogramma’s

Steun via actielidmaatschap mogelijk

in Mediatips

Vanwege de dreigende bezuinigingen roept EO-directeur Arjan Lock mensen op om lid te worden van de EO. In een tv-spotje doet hij een appèl op kijkers om ervoor te zorgen dat EO-programma’s niet verdwijnen. De spot is op social media en vanaf maandag 30 juli in STER-tijd op NPO 1 en NPO 2 te zien.

In het spotje zegt Arjan Lock: “Al jarenlang kunt u erop rekenen dat wij dé programma’s maken over leven en geloof. Verhalen die er echt toe doen, of je nu gelovig bent of niet. Juist die programma’s worden het hardst getroffen door de bezuinigingen. Vindt u – samen met ons – dat deze programma’s niet mogen verdwijnen? Help dan nu mee en word lid. Want we hebben elkaar nodig, juist nu het erop aankomt.”

Zware bezuiniging op kernprogramma’s

Onlangs maakte de NPO bekend dat de organisatie flink gaat snijden in de geloofsprogramma’s van de Evangelische Omroep. Het budget daarvoor daalt ten opzichte van vorig jaar met twee derde. Over de achtergrond daarvan vertelde Arjan Lock onlangs: “De NPO vindt dat er bovenmatig veel programma’s zijn over levensbeschouwing en religie. Maar dat is absolute onzin en het laat zien dat dit besluit vanuit een verkeerd sentiment genomen is. Verder doet het geen recht aan een missionair gedreven omroep als de EO. Ik wil er daarom alles aan doen om te laten zien dat levensbeschouwing van groot belang is.” 

Lid worden voor 10 euro

Mensen die hun steun voor EO- programma’s willen uitspreken, kunnen voor het actietarief van 10 euro lid worden op www.EO.nl/wordlid.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons