Duitsland: geen crisis-, maar vakantiesfeer in 'Thuis op 5'

'Thuis op 5 Europatour', maandag t/m vrijdag, 22.00 uur, NPO Radio 5

in Mediatips

Juist nu in Duitsland de regering van Angela Merkel dreigt te vallen, staat het land centraal in de Thuis op 5 Europatour op NPO Radio 5. In deze zomerreeks maken EO-presentatoren Petra de Joode en Ron Stoeltie een virtuele reis langs populaire Europese vakantiebestemingen.

Petra en Ron dompelen zich een week lang onder in de muziek, taal, cultuur en geschiedenis van het land dat centraal staat. De tour start vanavond in Duitsland en wordt – na een reis van negen weken kriskras door Europa – op 31 augustus afgesloten in België. In deze zomerse editie van hun radioprogramma Thuis op 5 informeren de presentatoren naar culinaire hoogstandjes en vragen ze toeristenbureaus naar de verborgen parels. Royaltywatcher Simone Lamain vertelt verhalen over adel en koningshuizen.

Waar komt 'dirndl' vandaan?

Miljoenen Nederlanders stappen in juli en augustus in het vliegtuig, de auto of de trein op weg naar hun vakantieadres. Het overgrote deel kiest voor een Europese bestemming. Wie iets wil opsteken van de Europese talen, is bij Thuis op 5 ook aan het juiste adres.  In de vaste rubriek ‘Woord van de dag’ zoekt de redactie naar de achtergrond van bekende en minder bekende buitenlandse woorden. Wat is betekenis van een woord als ‘Pappenheimer’? Waar komt het woord ‘albino’ vandaan? En wat is de herkomst van het woord ‘dirndl’?

Thuis op 5 Europatour

Vanaf 2 juli iedere maandag t/m vrijdag, 22.00 uur, NPO Radio 5 

Beeld: Shutterstock en EO/Willem-Jan de Bruin 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons