Dries van Agt over 'Drie van Breda' in 'Recht van Spreken'

Vrijdag, 20.30 uur, NPO 2

in Mediatips

Oud-premier Dries van Agt blikt terug op zijn roerige politieke leven en de jaren daarna. Presentator Elles de Bruin spreekt vanavond in de portrettenreeks Recht van Spreken (MAX) met Van Agt, die tijdens zijn Haagse jaren bekendstond als wielerfanaat en taalvirtuoos. 

“In de politiek speel je voortdurend een rol”, zegt Dries van Agt, die voor zijn premierschap minister van Justitie was. Hij blikt in Recht van Spreken terug op de verhitte discussie over de vrijlating van de 'Drie van Breda’, de laatste oorlogsmisdadigers die nog in Nederland vastzaten. In de ogen van de oud-politicus was het de 'allermoeilijkste kwestie' uit zijn loopbaan.

'Roerige jaren in de politiek'

Mede door zijn taalgebruik was de Brabantse rooms-katholiek Dries van Agt een kleurrijk politicus. Hij hield van de wielersport en kon soms politieke vergaderingen overslaan om te gaan fietsen. In de reeks Recht van Spreken vertelt Van Agt, die inmiddels 87 is, over zijn roerige jaren in de politiek en het leven daarna. 

Recht van Spreken

Vrijdag 13 juli, 20.30 uur, NPO 2 

Beeld: MAX

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons