Compassion-kind zit vast in Thaise grot

‘Gebed blijft nodig’

Een van de jongens die vastzitten in een grot in Thailand, neemt deel aan een project van Compassion. Dat is te lezen op de site van Compassion Canada. Zijn ouders zeggen in een video blij te zijn met alle gebeden en bemoedigingen. “Dank aan God, ik ben zo blij dat mijn zoon gevonden is,” laat de moeder van de jongen weten.

Negen dagen lang zat de wereld in spanning over het lot van de twaalf jongens en hun voetbalcoach. De vreugde was dan ook groot toen reddingswerkers op maandag 2 juli de groep levend aantrof in de Tham Luang grot, in het noorden van Thailand.

Een van de jongens zit in een project van kindsponsororganisatie Compassion. Om privacyredenen geeft de organisatie zijn naam niet vrij. Wel plaatste ze een video op haar website waarin de ouders van de jongen hun dank uiten voor alle gebeden en voor het feit dat hun zoon en de twaalf anderen levend gevonden zijn.  

Tekst loopt door onder de video.

Kerk betrokken bij zoekactie

Kerkelijke partners van Compassion in de omgeving van de grot organiseren doorlopende gebedsbijeenkomsten voor de jongens en de reddingsoperatie. Een van de kerken is in gebruik als basis voor de zoekactie.

Hoewel de jongens zijn gevonden, blijft gebed nodig, benadrukt de organisatie. Het is een gevaarlijke operatie om de jongens vrij te krijgen, en de regen en de sterke stromingen maken het er niet beter op.

Hoop op een goede afloop

Ook bij Compassion Nederland leeft het lot van de jongens en hun coach enorm, laat Compassion-directeur Nienke Westerbeek weten. “Dat komt natuurlijk ook omdat het nu zo groot in het nieuws is. Maar we zijn wel heel hoopvol dat dit goed gaat aflopen, al blijft het een spannende operatie.”

Beeld: Reddingswerkers arriveren. ANP/EPA

Geschreven door:

Mirjam Hollebrandse

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons