Boekenpodcast De Eerste Zin met Eline Hoogenboom

'Not so perfect' gaat over het leiden van een niet zo perfect leven

Deze vierde aflevering van De Eerste Zin, de boekenpodcast van Visie, gaat over het boek Not So Perfect. Het is geschreven door Eline Hoogenboom, die bekend is als oprichter van Huis van Belle, de stichting voor christelijke tienermeiden.

Een ambitieuze carrière, een goede gezondheid en ook nog een goede relatie: het liefst zouden we anno 2018 zo perfect mogelijk leven. Dat is niet realistisch, constateerde Eline Hoogenboom en daarom vroeg ze zichzelf af: hoe leid ik dan een leven waarin ik veel meer faal, en dat dus helemaal niet zo perfect is? Dat beschrijft ze in haar boek Not So Perfect, waarin ze onder meer oproept opener te zijn op sociale media over niet zulke perfecte momenten, met de hashtag #notsoperfect.

Kwetsbaar zijn

Bij het leiden van een imperfect leven helpt het om je kwetsbaar op te stellen, vindt Eline. Zelf deed ze dat ook in haar boek. Zo beschrijft ze de periode dat ze nog single was, en hoe het was om te gaan trouwen. In de podcast vertelt ze waarom ze het zo belangrijk vindt om deze persoonlijke processen te delen, en hoe ze het heeft ervaren om dit zelf te doen. "Ik vind dat we het moeten durven en ik dus ook. Niet ten koste van mezelf, omdat ik geloof dat als je eerlijke verhalen deelt, anderen zich ook durven openstellen. Omdat onze lat zo hoog is, denk ik dat het heel bemoedigend werkt als je weet dat het bij een ander ook niet altijd goed gaat, en je hoort dat diegene er ook is uitgekomen. Dat is echt bemoedigend."

Benieuwd geworden? Luister hier het gesprek met Eline terug!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons