Bestuur Navigators Nijmegen voor het eerst open over ski-ongeluk

'Ik weet nog dat we over de telefoon hebben gebeden'

in Christelijk Nieuws

Vorig jaar kwamen de christelijke studenten Marcel (21), Timo (22) en Mark (25) om het leven door een lawine in het Franse Valfréjus. Een jaar later vertelt het toenmalige bestuur van Navigators Nijmegen aan VOX, het blad van de Radboud Universiteit, wat het overlijden van de studenten bij de vereniging teweeg heeft gebracht.

Op 7 maart 2017 werd het bestuur van de christelijke studentenvereniging Navigators in Nijmegen op een feestje van hun zustervereniging in Rotterdam vanuit Frankrijk gebeld. Dramatisch nieuws: er is een ongeluk gebeurd met drie verenigingsgenoten. Marcel, Timo en Mark waren op skivakantie en wilden nog één keer de piste af met hun snowboards. Ze waren een klein stukje offpiste gegaan, toen er plotseling mist opstak. Een lawine werd de drie studenten fataal.

In shock

“We konden het nauwelijks bevatten," zegt Tessa, een van de bestuursleden in het interview. “Het was verschrikkelijk verdrietig. Ik weet nog dat we over de telefoon hebben gebeden. Wij vanuit Rotterdam, zij in Frankrijk.”

Ook de vereniging is in shock. Het bestuur krijgt via andere verengingen rouwprotocollen doorgestuurd en de website gaat op zwart. “Je zag een totale verbondenheid," zegt Tessa. “Vaak trek je binnen de vereniging op met je eigen clubje of je eigen dispuut, maar dit was zo overstijgend. Er was eenheid. Bijzonder om te zien hoe mensen zich dienstbaar opstellen en kijken ‘waar ben ik nodig?’ Iedereen zorgde voor elkaar.”

Lees de rest van het interview op de website van Vox.

Beeld: Unsplash

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons