'Bad Habits, Holy Orders': vijf vlotte meiden gaan klooster in

Iedere woensdag, 20.25 uur, NPO 3

in Mediatips

In de Britse realityserie Bad Habits, Holy Orders (EO) gaan vijf Britse meiden met een bandeloze en materialistische levensstijl het klooster in. We zien hoe ze reageren als ze vier weken zonder drank, smarthphones en jongens moeten leven. Zet het kloosteravontuur de meiden aan het denken?

In de eerste aflevering nemen de meiden hun intrek in het rooms-katholieke klooster waar ze de komende tijd te gast zijn. Hier zullen ze vier weken lang diepgaande geestelijke begeleiding krijgen. Wat gebeurt er als de leefstijl van de millenniumgeneratie in botsing komt met het devote, eenvoudige bestaan van de Daughters of Divine Charity?

Bezinning en gebed

De nonnen leiden een leven vol bezinning, goede daden en gebed. In deze zowel indringende als grappige realityserie levert de ontmoeting tussen twee heel verschillende werelden openhartige gesprekken en emotionele inzinkingen op. Ook krijgen we de komende weken in de realityserie Bad Habits, Holy Orders een bijzonder inkijkje in het kloosterleven. 

Tekst loopt door onder de foto.

Kleding schokt moeder-overste

De aankomst van de meisjes is een schok voor beide partijen. De moeder-overste van het klooster is onaangenaam getroffen door de schaarse kleding van de nieuwkomers. Het zint haar evenmin dat ze wodka naar binnen proberen te smokkelen. Toch groeit er ondanks alle verschillen een band tussen de nonnen en hun gasten. Aan het einde van de eerste week begint het harde pantser van nachtclubdanseres Rebecca barsten te vertonen.

Bad Habits, Holy Orders

Iedere woensdag, 20.25 uur, NPO 3 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons