'Bad Habits, Holy Orders': 'kloostermeiden' krijgen ruzie

Iedere woensdag, 20.25 uur, NPO 3

in Mediatips

Woensdagavond kunnen we kijken naar het vervolg van Bad Habits, Holy Orders (EO). In deze Britse realityserie nemen vijf vlotte, moderne meiden hun intrek in een klooster. Zet dit avontuur hen aan het denken? Als twee meiden het kloosterleven niet meer aankunnen, slaat de vlam in de pan. 

Vorige week zagen we in de eerste aflevering van Bad Habits, Holy Orders dat de nonnen en hun jonge bezoekers nogal aan elkaar moesten wennen. Het leven zonder jongens, smartphones en drank viel de meiden zwaar. Ze smokkelden zelfs wodka mee naar binnen, tot ongenoegen van de moeder-overste. Toch groeide er een band tussen de nonnen en hun gasten.

Tekst loopt door onder de foto.

'Belangrijke les over vergeving'

Vanavond zien we dat nog niet alles op rolletjes loopt. Twee meiden kunnen de beslotenheid van het klooster niet meer aan en krijgen ruzie in de toren van een kathedraal. Zuster Linda kalmeert de twee en leert de meisjes al doende een belangrijke les over vergeving. Het lukt de meiden om toestemming te krijgen voor een avondje uit. Ze mogen gaan stappen in de plaatselijke kroeg, maar kunnen het niet laat maken. 

Bad Habits, Holy Orders

Vijf Britse meiden met een bandeloze en materialistische levensstijl gaan het klooster in. In Bad Habits, Holy Orders zien we wat er gebeurt als ze vier weken een volstrekt ander leven moeten leiden dan ze gewend zijn. Worden ze aan het denken gezet door het eenvoudige bestaan van de Daughters of Divine Charity, die een leven vol bezinning, goede daden en gebed leiden? We zijn getuige van openhartige gesprekken en emotionele inzinkingen en krijgen een bijzonder inkijkje in het kloosterleven. 

Iedere woensdag, 20.25 uur, NPO 3

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons