11-jarig wonderkind wil bewijzen dat God bestaat

'Albert Einstein en Stephen Hawking hadden het bij het verkeerde eind'

Na twee jaar studie aan het St. Petersburg College, kreeg de 11-jarige William Maillis afgelopen zaterdag de Associate in Arts Degree toegekend. Hij wil astrofysicus worden en bewijzen dat God bestaat.

Al op jonge leeftijd was duidelijk dat William een wonderkind is. Volgens zijn ouders kon hij met zes maanden al cijfers herkennen en toen hij zeven maanden was, begon hij met complete zinnen. Op 2-jarige leeftijd kon hij lezen, schrijven en rekenen. Eenmaal 4 jaar, leerde hij Grieks lezen en drie jaar later beheerste hij de trigonometrie.

Een van zijn docenten, Aaron Hoffman, legt uit dat de jongen de enige student is die geen aantekeningen maakt in de klas. Hij luistert, leest en absorbeert kennis.
(Tekst loopt door onder de video.)

Bewijzen dat God bestaat

William Maillis wil astrofysicus worden, en wel om een speciaal doel te bereiken: de wetenschap helpen bewijzen dat God bestaat. Hij wil bewijzen dat slechts één externe kracht in staat is het universum te vormen. Dat idee is niet nieuw in de wetenschap, maar William wil een nieuw concept presenteren. Hij noemt het “pure zwaartekracht”, dat – zo hoopt hij – hem helpt een meer samenhangende theorie te formuleren.

Hij is van plan zijn kennis in fysica en chemie te verdiepen, een doctoraat te behalen en te laten zien dat de theorieën van fysici als Albert Einstein en Stephen Hawking over het universum, niet correct zijn.

Eigen theorie

“Hij wil aan iedereen bewijzen dat God bestaat, gezien het feit dat slechts één externe kracht in staat is leven te geven aan de kosmos,” legt zijn vader Peter uit. Hij voegt eraan toe dat zijn zoon zich dagelijks toewijdt aan het ontwikkelen van zijn eigen theorie van de schepping van het universum.

'God gaf hem zijn gave'

Zijn ouders zeggen William ‘down-to-earth’ te willen houden, zonder zijn aspiraties te belemmeren. “God gaf hem zijn gave. Het ergste zou zijn om die gave niet te benutten voor de verbetering van de wereld,” zei zijn vader tegen de nieuwssite Morning Ledger.

Geschreven door:

Mirjam Hollebrandse

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons