Youth for Christ Nederland wil landgoed De Lindenhorst verkopen

Pand uit 1832 te duur in onderhoud

De Nederlandse tak van Youth for Christ is van plan het landgoed De Lindenhorst in Driebergen te verkopen. Het karakteristieke pand uit 1832 is te duur in onderhoud. Bovendien wordt het hoofdkantoor van de organisatie door nog maar een derde van de eigen medewerkers gebruikt.

Youth for Christ is vorig jaar begonnen met het uitvoeren van haar nieuwe strategie. Dat leidde tot groei van het lokale jongerenwerk. Contact met meer jongeren, meer geslaagde projecten en beter contact met gemeenten, kerken en lokale initiatieven. Diverse plaatsen zijn gegroeid. In Emmeloord startte een nieuw jongerencentrum. Youth for Christ verwacht op termijn haar achttiende jongerencentrum te openen.

Stijgende onderhoudskosten

Het gevolg van deze lokale focus is dat er minder activiteiten en minder medewerkers op het landelijke kantoor in Driebergen zijn. Op dit moment wordt nog maar een derde van de ruimte van De Lindenhorst door Youth for Christ benut. De rest wordt verhuurd aan externe partijen. Tegelijkertijd stijgen de onderhoudskosten en zijn er forse investeringen nodig voor de toekomst, mede door de leeftijd van het gebouw.

Thuisbasis

In de mail naar oudmedewerkers schrijft Youth for Christ zich ervan bewust te zijn dat landgoed De Lindenhorst emotionele waarde zal hebben. "Voor veel mensen is De Lindenhorst veel meer dan een prachtig gebouw op een schitterend landgoed. Het is een plek waar mensen tot geloof zijn gekomen, hun vakantiereizen startten, hun huwelijk sloten, een jaar van hun leven gaven en theatervoorstellingen maakten. De Lindenhorst is een plek waar we Gods Geest hebben ervaren."

Bram Rebergen: “Ik besef maar al te goed dat dit voor mensen een gevoelige keuze is die de nodige herinneringen oproept. Ruim veertig jaar lang is De Lindenhorst de thuisbasis geweest van Youth for Christ. We hebben hier zorgvuldig over nagedacht, God om raad gevraagd en we geloven dat het goed is om deze stap nu te zetten.”

In de etalage

De organisatie heeft het landgoed in 1973 voor één gulden overgenomen van de vorige eigenaar. De komende maanden onderzoekt Youth for Christ hoe het verkoopproces van De Lindenhorst het beste vorm kan krijgen. Daarnaast gaat zij op zoek naar een nieuwe locatie voor het hoofdkantoor.

Beeld: Youth for Christ

Geschreven door:

Joëlle Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons