Worshipzanger verbaast jury talentenjacht

‘Ik wil ze laten zien dat voor mijn kinderen niks onmogelijk is’

De Amerikaanse worshipzanger Michael Ketterer heeft met zijn auditie voor America’s Got Talent alle lof van de jury gekregen. Dat had ook te maken met zijn bijzondere verhaal.

De zanger kreeg na zijn eerste optreden van jurylid Simon Cowell de zogenoemde ‘golden buzzer’, waarmee hij een aantal rondes mocht overslaan en een plekje heeft bemachtigd voor de liveshow. Na de succesvolle auditie staat Ketterer inmiddels in de finale van het programma waar hij het vanavond opneemt tegen onder andere de Nederlandse zangeres Glennis Grace.

Dromen najagen

Naast het mooie stemgeluid (Ketterer zong het nummer To Love Somebody van The Bee Gees) was de jury vooral onder de indruk van de reden waarom Ketterer auditie kwam doen. Want de zanger vertelde dat hij dat er stond voor zijn familie, oftewel zijn vrouw en zes kinderen. Vijf ervan zijn pleegkinderen. “Als je aan het overleven bent, kun je niet dromen", vertelt hij over hen. "Dat we ze nu een thuis en veilige omgeving kunnen bieden waarin ze vrij zijn om te dromen, is een beloning. En het is waarom ik hier ben: omdat ik ze wil laten zien dat als hun vader zijn dromen kan najagen, voor hen niets onmogelijk is.”

Finaleplaats

Na die spetterde start bleef het goed gaan met Michael Ketterer. De vader van 6 maakte begin september in de kwartfinale jurylid Simon Cowell aan het huilen met zijn prachtige vertolking van Us van James Bay. In de finale van het programma neemt hij het onder andere op tegen de Nederlandse zangeres Glennis Grace, die de rol van Maria speelde en zong tijdens The Passion 2018 in de Amsterdamse Bijlmer.

Beeld: YouTube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons