Wim de Knijff over Bijbeltaal en moedertaal: 'Vurige kolen'

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 24)

Wie is Camilla, de vrouw van prins Charles? Een special van Blauw Bloed zoomde op haar leven in. Wim de Knijff, vroeger vaak te zien in EO-programma's, verzorgde de overdenking in Groot Nieuws. En wat zijn de risico's van het spel dat de smartphone met ons speelt? Visie is je na het weekend graag van dienst met deze terugkijk- en luisterips. 

Blauw Bloed: The Real Camilla

Camilla, de vrouw van de Britse kroonprins Charles, wordt in The Real Camilla gevolgd in haar 70e levensjaar. Een turbulent jaar, zowel voor haar persoonlijk als voor de koninklijke familie. We zien haar thuis, op haar werk en op reis. Familieleden, haar echtgenoot en Camilla zelf komen aan het woord. 

Groot Nieuws

In een kringloopwinkel vond voormalig EO-presentator Wim de Knijff het boekje Bijbeltaal en moedertaal, met uitdrukkingen uit onze taal die afkomstig zijn uit de bijbel. Wat kunnen we in het dagelijks leven met 'vurige kolen op iemands hoofd stapelen' (kwaad met goed vergelden)? 

Game of Phones

De smartphone lijkt ons leven tot één groot spel te maken. Het spelelement dringt op veel vlakken door. Wat zijn gevolgen van deze trend en welk spel spelen bedrijven via apps met onze data? Een VPRO-thema-avond over dit thema belicht de gevolgen voor ons leven. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons