Vooruitblik op Alpe d'HuZes: 'Opgeven is geen optie'

Open Huis, 14.00 uur, NPO Radio 5

Onder het motto 'opgeven is geen optie' halen hardlopers, wandelaars en fietsers morgen geld op in de strijd tegen kanker. Ze beklimmen tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez. Vanmiddag blikt Tom Herlaar in Open Huis (EO) vooruit op de actie 'Alpe d'HuZes'. 

Donderdag fietsen weer duizenden mensen de Alpe d'Huez op voor een van de grootste goededoelenacties van het land. Op NPO Radio 5 is er de hele dag veel aandacht voor dit evenement. Verslaggevers staan morgen langs de route en spreken met deelnemers en patiënten. Vanaf 16.00 uur volgt er zelfs een speciale uitzending die helemaal in het teken staat van Alpe d'HuZes, die wordt gepresenteerd door Henkjan Smits en Bert Kranenbarg. 

Voor wie haalt Alpe d'HuZes geld op?

De deelnemers willen morgen zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen kanker, een ziekte die helaas nog steeds slachtoffers maakt. In Open Huis spreken verslaggevers Martine van der Spek en Zegert van der Linde vanmiddag met Martine Vonk. Ze is ongeneeslijk ziek. Nadat ze eerder voor kanker behandeld was, kwam de ziekte later terug, vertelt ze in de uitzending. Beluister hier het hele gesprek met Martine Vonk. 

Open Huis

Woensdag 6 juni, 14.00 uur, NPO Radio 5

Beeld: ANP/Vincent Jannink

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons