Tv-evangelist vraagt geld voor vliegtuig van 54 miljoen dollar

'Jezus zou vandaag de dag ook niet op een ezel rijden'

Televisiedominee Jesse Duplantis uit Destrehan (Louisiana) in de Verenigde Staten wil graag een nieuw vliegtuig kopen, naar eigen zeggen om zoveel mogelijk mensen te bereiken met het evangelie. Kosten: 54 miljoen dollar.

“Als Jezus in de 21e eeuw op aarde zou zijn, zou Hij niet op een ezel rijden, maar met het vliegtuig over heel de wereld Zijn evangelie brengen,” zegt Duplantis in de video waarin hij zijn achterban oproept te doneren voor het vliegtuig. Zijn oog is gevallen op de Falcon 7X, een privéjet die zo snel kan vliegen dat hij bijna door de geluidsbarrière gaat. Het wordt het vierde vliegtuig van de prediker, meldt The Washington Post.

Goedkoop vliegen

Volgens Duplantis heeft hij de Falcon 7X nodig zodat hij naar elke plek in de wereld kan vliegen met slechts één tussenstop. Maar, zo stipt hij zelf aan in de video: “Kun je dan niet met een van je andere vliegtuigen gaan? Op zich wel, maar dan moet ik meer tussenlandingen maken. Als ik maar één stop hoef te maken kan ik goedkoper vliegen, omdat ik door God gezegend ben met een eigen tankstation voor vliegtuigen.”

Welvaartsevangelie

Duplantis is een prediker van het welvaartsevangelie, waarbij wordt benadrukt dat God gelovigen zegent met – onder andere – financiële voorspoed.

Beeld: Fasttailwind / Shutterstock.com

Geschreven door:

Joëlle Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons